KAKO ISPEĆI NAJKREMASTIJU KAJGANU

Bez ulja ili maslaca, ali sa sjajnim iznenađujućim sastojkom

Pripremite se za neočekivano kulinarsko iskustvo koje će vam promijeniti pogled na klasični doručak!

Ukusna kajgana su brz i praktičan izbor za doručak. Ovo jelo je cijenjeno zbog svoje jednostavnosti i hranljive vrijednosti. Proteini u jajima su ključni za obnavljanje ćelija, dok nude mnoge druge hranljive materije.

Napravite najbolju kajganu na drugačiji način

Način koji kombinuje jednostavnost i izuzetnost. Kako možemo postići savršenu sočnost i ukus kajgane bez klasičnih sastojaka kao što su ulje ili puter?

Tajna je u inovativnom pristupu, gdje neočekivani sastojak dolazi do izražaja – pavlaka.

Dakle, umjesto putera i ulja mogu se pripremiti jaja sa pavlakom, koja daje nježnost i poseban ukus. Najbolja za ovo je punomasna pavlaka.

Priprema je jednostavna

Pomešajte jaja u činiji. U tavu ili posudu za pripremu staviti pavlaku, posoliti i pobiberiti i zagrijati na umjerenoj vatri. Zatim se umućena jaja stavljaju u šerpu, koja će se pod dejstvom toplote „zgrušati” – kao u puteru ili ulju – ali će zbog ukusa pavlake jaja veoma lijepo mirisati i biće fina i meka.

Na ovaj način dobijamo savršenu kajganu koja oduševljavaju aromom i sočnošću, zadržavajući jedinstveni pečat inovativnosti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE