Ako želite brzinski oguliti krompir, a da ne opečete svoje prste, poslužite se ovim trikom u koji je uključeno nešto hladne vode i nekoliko kockica leda.
Oguliti kuhani krompir neposredno nakon kuhanja za mnoge predstavlja veliki problem jer se koža krompira teško odvaja, a prsti često bivaju opečeni.
Da bi spriječili opekotine na prstima i olakšali kuhanje, možete se poslužiti i ovim trikom.
Šta vam je potrebno: Voda s kockama leda.
Šta trebate napraviti: Kuhani krompir iz vrele vode prebacite u vodenu kupku s kockicama leda na samo pet sekundi.
Zašto djeluje: Ledena voda “iznenadit“ će površinu krompira, a koru ćete nakon toga moći lagano odstraniti te krompir upotrijebiti za daljnju pripremu.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.