KOJI GLUMCI I DOKTORI SU UŽIVALI NA SARAJEVO WINE FESTU

Četrnaesti „Sarajevo wine fest“, Međunarodni festival vina i gastronomije, sinoć je svečano otvoren u glavnom gradu BiH.

Već prve večeri u sarajevskom hotelu Holiday okupile su se brojne Sarajlije i strani gosti, koji su željeli vidjeti i probati najbolje od vinske i gastronomske ponude Bosne i Hercegovine i regiona. Kada su u pitanju osobe iz kulturnog i javnog života prednjačili su glumci i doktori.

Armin Omerović i Tarik Džinić izazvali su najviše pažnje tako da su se često i slikali sa posjetiocima.

– Drago mi je što su se u Sarajevu ponovo okupili najbolji vinari. Ponuda je stvarno odlična, a moj favorit su vina Vukoje. Sreo sam i mnogo dragih ljudi, tako da ću ponovo večeras na „Sarajevo wine fest“ – kaže Džinić.

Andrija Vasilj, vlasnik hotela i vinarije čuvenih Carskih vina Grge Vasilja, na svom štandu je ugostio brojne sarajevske doktore.

– Lijepo je biti dio ove vinske priče. Razmijeniti isustva sa kolegama, ali i ljudima koji vole naša vina. Kupci su nam uvijek na prvom mjestu i uvijek rado slušamo njihov glas – kaže Vasilj.

Svoju vinsku ponudu sinoć predstavile su vinarije Podrumi Vukoje 1982, Andrija, Ostojić, Buntić, Tvrdoš, Čitluk, Kutjevo, Rubin, 13. Jul Plantaže, Jungić…

Uz bogatu i raskošnu ponudu vina posjetioci su mogli probati raznovrsne i ukusne gastro delicije specifične za podneblje naše zemlje, a koje savršeno prate autohtone sorte vina vranac, žilavku, blatinu, trnjak…

Manifestacija se održava uz poštovanje svih epidemioloških preporuka vezanih za zaštitu od koronavirusa, a večeras su vrata za posjetioce festivala ponovo otvorena od 17 do 22 sata.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZLO U LJUDSKOM OBLIKU: UBIO SUPRUGU, ISJEKAO NA VIŠE OD 200...

0
Nicholas Metson (28) izbo je Holly Bramley (26) najmanje četiri puta u martu 2023. prije nego što je raskomadao njeno tijelo i odložio dijelove u kuhinjsku ostavu stana koji su dijelili u Šatlsvortu u Lincolnu.