KOLAPS ZBOG PRVOMAJSKIH PRAZNIKA: DONOSIMO NAJVAŽNIJE INFORMACIJE O TRENUTNOM STANJU NA PUTEVIMA U BIH

Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje na sjeveru Bosne. Lokalni pljuskovi su zabilježeni na sjeveroistoku Bosne, što može značajno uticati na stanje na putevima.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni i prilagode brzinu uslovima na putu kako bi izbjegli potencijalne nezgode.

U ovom tekstu ćemo sagledati aktuelno stanje na putevima u Bosni i Hercegovini, kao i pružiti informacije o vremenskoj prognozi za naredne dane kako bi vozači bili što bolje informisani i pripremili se za vožnju u promjenljivim uslovima.

Brojni državljani BiH koji rade u drugim državama pristižu u matičnu državu tokom praznika.

STANJE NA PUTEVIMA

Zbog pojačanog prometa vozila prema jugu, usporeno je saobraćanje na dijelu autoceste Tarčin-Bradina, kao i magistralnim putem Tarčin-Konjic-Jablanica.

I dalje tokom dana očekujemo pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prijelazima.

Čekanje na graničnim prijelazima

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a  na graničnim prelazima Bosanski Brod, Velika Kladuša i Gradina na ulazu u našu zemlju.

Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duga su zadržavanja na graničnim prijelazima: Doljani, Bijača i Gabela Polje.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, od 30 do 45 minuta.

Poseban savjet

Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Oprez neophodan na nekoliko dionica

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

VREMENSKA PROGNOZA

Sutra se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 17 do 24 stepena Celzijusa.

U Sarajevu umjereno oblačno sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 9, a dnevna oko 20 stepeni Celzijusa.

Ponedjeljak 01.05.2023.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapadu Bosne.

U večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

Utorak 02.05.2023.

Oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 13 do 19 stepeni Celzijusa.

Srijeda 03.05.2023.

Oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 stepena Celzijusa.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE