KRALJ CHARLES ODOBRIO PLAN SLANJA TRAŽITELJA AZILA U RUANDU

Britanski kralj Charles dao je saglasnost na zakone koji su ključni za plan premijera Rishija Sunaka da pošalje tražitelje azila u Ruandu.

Kraljevska saglasnost je posljednja faza u zakonodavnom procesu i praktično označava odluku koju je parlament donio tokom ove sedmice da odobri nacrt nakon duge borbe između vlade i protivnika plana.

Kraljevska saglasnost objavljena je u Domu lordova u četvrtak, što znači da će zakon o sigurnosti Ruande (azil i imigracija) sada postati zakon.

Parlament je usvojio zakon u utorak u ranim jutarnjim satima. Sunak je u ponedjeljak rekao da očekuje da će prvi letovi za Ruandu krenuti za 10 do 12 sedmica nakon što je usvojen, prenosi Reuters.

(FENA)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TURSKI ŠEF DIPLOMATIJE FIDAN POZVAO NA GLOBALNO MUSLIMANSKO JEDINSTVO U PODRŠCI...

0
Turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan rekao je u subotu da otpor izraelskoj okupaciji više nije rat između Izraela i Palestine, već borba između tlačitelja i potlačenih širom svijeta.