LAKA I BRZA PRIPREMA: PEČENO PILE NA SOLI

Donosimo brz i ukusan recept za piletinu.

Sastojci:

Cijelo pile (težine od 1 kilograma)

šaka soli

Priprema:

1. Pile operite i posušite krpom.

2. U lim za pečenje (bez imalo masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati.

3. Položite pile u lim, i to tako da ga polegnete prsima na sol. Jače pritisnite da dobro prilegne.

4. Uključite rernu na 180 stepeni i zaboravite na pile jedan sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Nakon sat vremena (ako je pile teže od kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta), pile je pečeno.

5. Izvadite ga, prohladite, izrežite i poslužite.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREMJEŠTENI POSMRTNI OSTACI BATE ŽIVOJINOVIĆA

0
Posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića premješteni su iz Aleje zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, u porodičnu grobnicu u selu Koraćica.