LOŠ PRIMJER GRAĐANIMA: KAKVA SE PORUKA ŠALJE NEPROPISNIM UZURPIRANJEM TROTOARA U SARAJEVU?

Problem sa kojim se svakodnevno susreću građani Sarajeva jesu nepropisno parkirani automobili.

U potrebi da se što manje pješači i poslovi obave, ako je ikako moguće, iz automobila, vozači nerijetko ispoljavaju saobraćajnu nekulturu.

Samo nam još preostaje da svjedočimo drive-in punktovima za ovjere dokumenata, matične ili rodne listove, jer je bahatost pojedinih vozača zaista bez premca.

Pažnju javnosti danas je zaokupila fotografija koju je na svom Facebook profilu objavio Dino Hadžihalilović.

Na istoj se mogu vidjeti dva nepropisno parkirana automobila u jednoj od sarajevskih ulica, čime blokiraju neometano kretanje pješaka.

Kako nezvanično saznajemo, prvi automobil je vlasništvo Jasne Duraković, profesorice na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu i zastupnice SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, a drugi Senada Pećanina, novinara i advokata.

Građani opravdano postavljaju pitanje da li ovakvo ponašanje dolikuje osobama koje, s obzirom na svoje funkcije, nose povećan stepen odgovornosti prema javnosti u smislu da budu uzor i primjer drugima.

(M.I.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE