MAJKA UPUTILA APEL PUTINU: AKO MI JE SIN UBIJEN U UKRAJINI, VRATITE TIJELO DA GA MOGU OPLAKIVATI

Na društvenim mrežama je objavljen video koji prikazuje majku kako moli ruskog predsjednika Vladimira Putina da joj pruži informacije o njezinom sinu vojniku, za kojeg joj je rečeno da je ubijen dok se borio u ratu u Ukrajini.

Video je na Twitteru podijelio i savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko.

Žena je započela video osobno se obraćajući Putinu prije nego što je navela ime svog 20-godišnjeg sina i njegov datum rođenja. Ispričala je kako je on mobiliziran iz ruskog grada Nižnevartovska u septembru prošle godine i da se od tada borio na ruskoj strani u ratu protiv Ukrajine.

“Zapovjednik mi nije mogao potvrditi sinovu smrt”

Tvrdi da je 18. jula primila telefonski poziv iz njegove jedinice u kojem je obaviještena kako je njen sin ubijen dva dana ranije.

  • Nakon toga smo čuli već tri različite priče o smrti našeg sina. To je isto kao da su ga odveli, ali ne zna se gdje su ga odveli – opisala je.

Naglasila je kako trenutno nema nikakav kontakt s jedinicom svog sina te da je njezinom bivšem suprugu zapovjednik jedinice rekao da se dogodio incident u kojem je “oprema dignuta u zrak”, što je rezultiralo smrću njihova sina i još jedne osobe.

Ipak, majka govori da je zapovjednik priznao kako ne može potvrditi mladićevu smrt “100 posto jer je nije vidio”. Ističe kako je kontaktirala ured za novačenje u Nižnevartovsku i oni su joj obećali da će provjeriti što se dogodilo.

  • Ured je navodno kontaktirao jedinicu, a službenih informacija o pogibiji našeg sina nema – kazala je.

“Zašto nam niko ne može odgovoriti?”

Navodi da je pisala uredu predsjednika, vojnom tužilaštvu i zamjenicima u Nižnevartovsku tražeći tijelo svog sina ako je mrtav.

  • Ako je moj sin ubijen, molim vas da mi vratite njegovo tijelo, da ga mogu oplakivati kao majka – apelirala je.

Požalila se kako nije dobila odgovor ni iz jedne službe kojoj je pisala i da joj nije odgovoreno na telefonske pozive.

  • Dakle, moj 20-godišnji sin je usred ničega. Mislim, odveli su ga. I ne mogu mi dati informaciju gdje je. Jednostavno to ne mogu razumjeti – poručila je.
  • Ako su ga njegovi suborci strpali u auto i odveli… Nekamo su ga odveli. Zašto nam niko ne može odgovoriti? – upitala je.

Majka je zaključila ponovnim obraćanjem Putinu za pomoć, istaknuvši da je on kao vrhovni zapovjednik zemlje “odgovoran za sve te tipove”.

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAGAO JOJ DA IMA RAK KAKO BI PARALELNO LJUBIO DRUGE, TOLIKO...

0
Hayley Davies, novozelandska pornoglumica s trenutnim prebivalištem u Miamiju, otvorila je dušu ispred fotografkinje Holly Randal i tokom nastupa u njezinom podcastu prepričala kako je svojedobno ostala bez dečka.