MNOGI GA ŽELE KUPITI: BIVŠI ZATVOR U AMERICI PRODAJE SE ZA 350 HILJADA MARAKA, POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA

Bivši zatvor u Missouriju stavljen je na prodaju.

Cijena mu je 195 hiljada dolara (oko 354.048 KM) i u potpunosti je opremljen. Naime, u ovom zatvoru su zatvorenici bili smješteni 40 godina, a nakon toga se koristio kao skladišni prostor i lokacija za snimanje filmova.

Za prodaju ove nekretnine zadužena je Paula Voss iz agencije NextHome Vibe Real Estate.

  • Zatvor je netaknut. Spreman je za vašu viziju i maštu. Ovo je prilika koju ste čekali. Prodavač ga prodaje kakav jest – rekla je Paula.

I dalje je u potpunosti opremljen s tri ćelijska bloka u kojima se nalaze 34 ćelije od kojih svaka ima WC i umivaonik. Ima 5.300 kvadratnih metara uredskog prostora, a čvrsta zgrada od cigle i betona “sagrađena je da traje”, piše na stranici agencije NextHome Vibe Real Estate.

Imanje datira iz 1960. godine i nalazi se oko 60 kilometara od Kansas Cityja. Vlasnik, koji je ovaj zatvor kupio prije dvije godine i sada ga prodaje, dovršio je uklanjanje azbesta, sve je očistio i prebojio vanjski dio.

  • Moj prijatelj kupio je zatvor na aukciji prije dvije godine s planovima da ga poboljša. Napravio je neka poboljšanja, kao što je uklanjanje azbesta, farbanje i čišćenje. Zatvor je korišten kao skladište i prazan je oko 20 godina. Prijatelj je imao plan sagraditi osam stanova i garaža, ali je umjesto toga odlučio prodati nekretninu – rekla je Paula za Newsweek.

Prodaja ovog zatvora postala je viralna na internetu.

  • Nisam očekivala da će postati viralno. Jako je zabavno. Vidjela sam video na TikToku i primila sam više od 500 upita, uglavnom od investitora izvan države – kaže Paula.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE