MNOGI SU SE MUČILI: MOŽETE LI RIJEŠITI OVAJ MATEMATIČKI ZADATAK?

Glumac Asim Ugljen podijelio je na svom Facebook profilu matematički zadatak.

Riječ je o naprednom matematičkom zadatku za 7. razred osnovne škole koji je njegov 13-godišnji sin Dino riješio bez problema.

  • Dobro,Fejsbuk, da te vidim, ovo je zadatak za naprednu matematiku u 7. razredu osnovne škole. Dino je to riješio bez muke, ali meni je trebalo malo duže. Da vidim koliko ste matematički pismeni. Ostavite svoje rješenje zadatka u komentaru. Tačni odgovori će biti nagrađeni. Hajde, grof – napisao je glumac u opisu zadatka.

U nastavku je odmah počela serija komentara.

“Mislim da moj život zavisi od toga da to ne mogu da riješim“, „Brojim po treći put i dobijam decimalni broj”,”Fugu da igram umjesto ovoga?“, samo su neki od njih.

Glumac je na kraju otkrio da je tačan odgovor 8.

Da li ste i vi dobili tačan rezultat?

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PORUKA IZ UKRAJINE: RASPISIVANJE POTJERNICE ZA ZELENSKIM JE DOKAZ OČAJA RUSKE...

0
Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine saopćilo je da je informacija kako je predsjednik Volodimir Zelenski stavljen na potjernicu u Rusiji dokaz očaja ruske države i njene propagande.