MONSTRUM GODINAMA SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO CURICU S INVALIDITETOM, DOBIO JE ŠEST GODINA ZATVORA

Monstrum koji je dvije godine spolno zlostavljao i iskorištavao teško bolesnu curicu s visokim stepenom invaliditeta na splitskom je sudu osuđen na šest godina zatvora.

Pedesetsedmogodišnji pedofil bio je prijatelj roditelja curice koja je u doba kada su djela počinjena imala tek nešto više od 11 godina.

Skidao je s djevojčice odjeću, zahtijevao je i od nje da to čini, nasrtao je i spolno je iskorištavao, premda ga je, djevojčica odgurivala zbog boli.

Činio je to sve dok ga jednom prilikom nije u zločinu ulovila majka curice. Tada je sve i snimao mobitelom.

Kasnije je otkriveno da je dvije godine spolno zlostavljao curicu.

Kako se navodi, za 29 teških krivičnih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta dobio je po tri godine zatvora, za jedno krivično djelo koje je ostalo u pokušaju tri godine, za isto krivično djelo u vezi s iskorištavanjem djece za pornografiju pet godina te za svako od 100 krivičnih djela spolne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina po godinu zatvora. Kada se sve zbroji, piše Dalmatinski portal, osuđen je pojedinačno na 195 godina zatvora.

Na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna od samo šest godina zatvora. S obzirom da je suđenje bilo zatvoreno za javnost, ne zna se kako je obrazložena ta presuda.

(Dalmatinski portal)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OSMANOVIĆ: ŽIVOTI KOJI SU POLOŽENI U TEMELJE DRŽAVE NE SMIJU BITI...

0
Povodom obilježavanja Dana Kantona Sarajevo, te Dana Općina Centar i Stari Grad, delegacije Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, navedenih općina, boračkih i nevladinih udruženja i organizacija danas su položile cvijeće i odale počasti na šehidskom mezarju "Kovači" - na centralnom nišanu Bosanskom šehidu i mezaru prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića, u okviru obilježavanja Bitke za odbranu Predsjedništva Republike BiH koja se dogodila na današnji dan prije 32 godine.