MUBINA I HAMDO SU U BRAKU, A SADA SU DOBILI NAJVIŠA PRIZNANJA UNIVERZITETA U SARAJEVA

Predivnu priču o dvije mlade duše, ali i zlatne značke Univerziteta u Sarajevu – Mubini i Hamdi, podijelila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

  • Mubina Suljić Solo je najbolja studentica Univerziteta u Sarajevu, završila je Fakultet islamskih nauka sa prosjekom 10,00. Hamdo Solo je zlatna značka Univerziteta, završio je Fakultet islamskih nauka sa prosjekom 9,69. Mubina i Hamdo upoznali su se na prvoj godini studija, nakon treće godine fakulteta su se vjenčali a potom završili studije sa najboljim ocjenama i dobili najviša priznanja Univerziteta – napisala je Karić.

Mubina je konkurisala za mjesto asistenta na Fakultetu, na katedri za Fikh – oblast islamske jurisprudencije, a Hamdo radi honorarno u džamiji na Vratniku.

  • Ovakvi mladi ljudi su svjetlost našeg grada i domovine, pružimo im svu potrebnu podršku za blistavu budućnost i napredak. Neka ovakve priče budu uzor generacijama koje dolaze – poručila je Karić.

(I.S.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROCJENA UNDP-A: OBNOVA GAZE BI MOGLA TRAJATI NAJMANJE 80 GODINA

0
Rekonstrukcija kuća i domova u Pojasu Gaze mogla bi trajati i do 80 godina ako tempo obnove bude pratio trend prethodnih sukoba, navodi se u izvještaju UN-a objavljenom u četvrtak.