NA KROVOVIMA I SNAJPERISTI: NEZAPAMĆENE MJERE OSIGURANJA UOČI UTAKMICE KOSOVA I IZRAELA

Utakmica Izraela u Prištini privlači veliku pažnju, a poduzete su i nezapamćene sigurnosne mjere kako bi sve prošlo u najboljem redu.

Na teren će stići oko 300 policajaca i pripadnika lokalnih specijalnih jedinica, sa snajperistima postavljenim na krovovima kuća u blizini stadiona.

Policija i dalje pooštrava sigurnost oko reprezentacije Izraela, a psi i detektivi patroliraju hotelom ekipe 24 sata dnevno, pri čemu je svaki gost podvrgnut strogoj kontroli, dok je magnetometar postavljen u holu, prenosi portal sport5.co.il.

Što se tiče same utakmice, na Kosovu smatraju da je moguće iskoristiti činjenicu da Izraelci nisu isključivo fokusirani na nogomet.

Za utakmicu je prodato samo blizu 7.000 karata, a stadion je kapaciteta 14.000 sjedećih mjesta. Na samoj utakmici se očekuje kiša.

Kao što je poznato, utakmica Kosovo – Izrael je trebala biti odigrana 15. oktobra 2023. godine, ali je odgođena za današnji datum (12. novembar). Susret se igra na stadionu Fadil Vokri u Prištini sa početkom u 20:45 sati.

Izrael je trenutno trećeplasirana selekcija u grupi I sa 11 bodova poslije šest odigranih utakmica dok Kosovo na četvrtom ima sedam bodova iz sedam utakmica.

(sport5.co.il)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE