NADAMO SE DA NEĆE POTRAJATI! POPLAVA UGROZILA BIHAĆ, DOSTAVLJA SE HRANA STANOVNICIMA

Borba sa poplavama u Bihaću, kao i na području cijelog podučja USK traje od nedjelje.

Građani nisu prepušteni sami sebi.

Na terenu je kompletna raspoloživa mehanizacija i ljudstvo, ali nivo vode je toliki da se pomoć svela na dostavljanje vode, hrane, medicinskih sredstava.

Hayat.ba
  • Nadamo se da ovo neće potrajati. Vidi se umor naših ljudi koji rade na terenu i nadamo se da će izdržati. Imamo i naše sportske klubove koji također pomažu ugroženom stanovništvu – kazao je za Hayat gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.
Hayat.ba

Na području Bihaća poplavljeno je više od 200 stambenih objekata i brojna imanja. Štab Civilne zaštite Grada Bihaća jutros je donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Grada Bihaća.

Hayat.ba
  • Jedinica Civilne zaštite za spašavanje na vodi i pod vodom uz pomoć Crvenog križa Grada Bihaća i organizacije Pomozi.ba cjelodnevno je vršila dostavu hrane i pitke vode za mještane naselja Klisa do kojeg je odsječena putne komunikacije – saopćili su iz Civilne zaštite.

(E. A.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČEH ZAUSTAVIO NADALA: NIŠTA OD SPEKTAKLA U ČETVRTFINALU

0
Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.