NAJSPORIJA SPRINTERKA ŠOKIRALA CIJELI SVIJET: O OVOME BRUJE DRUŠTVENE MREŽE, ALI JEDNA STVAR JE IZAZVALA SUMNJU U JAVNOSTI

Nasra Ali Abukar, somalijska "sprinterka", postala je hit na društvenim mrežama.

Naime, Nasra se takmičila na Svjetskim univerzitetskim igrama u Chengduu u Kini, te je trčala na 100 metara za žene na nevjerovatno spor način.

Pretrčala je distancu za 21,81 sekundu, 10-ak sekundi iza vodećih.

Mnogi su njen nastup ocijenili kao “najsporiji ikada” u međunarodnom takmičenju, a snimak utrke objavljen na internetu izazvao je pitanje zašto bi Somalija poslala sportistu na veliki događaj koji je bio tako nedovoljno pripremljen.

Špekuliše se da je Abukar zapravo rodica potpredsjednika Atletskog saveza Somalije Khadije Adana Dahira i da je njen izbor za takmičenje u Kini bio isključivo sveden na nepotizam.

Čak se traži i ostavka ministra omladine i sporta, a Somalijski atletski savez pokrenuo je istragu o tome zašto je Abukar odabrana za nastup na Univerzijadi.

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SEDMORO POGINULIH U NAPADU NA DŽAMIJU U AFGANISTANU

0
U napadu na džamiju u afganistanskoj provinciji Herat kasno 29. aprila ubijeno je sedam osoba.