NE OBAZIRATI SE NA ONO ŠTO GOVORE CVIJANOVIĆ I DODIK! KOZAR ZA HAYAT.BA O POSJETI KIJEVU

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić zajedno sa članom Predsjedništva Denisom Bećirovićem posjetio je zvanični Kijev.

U današnjoj posjeti, upućene su snažne poruke sa obje strane pri čemu je bh. strana još jednom naglasila kako osuđuje rusku agresiju, te da jasno stoji uz Ukrajinu i ukrajinski narod.

Analitičar Đuro Kozar za Hayat.ba kazao je kako je posjeta Komšića i Bećirovića podrška borbi Ukrajine u odbrani od ruske agresije.

  • To je izraz solidarnosti gdje se BiH pridružuje pravednom svijetu koji je od početka agresije dao podršku Ukrajini u njenoj pravednoj borbi, suverenitetu i integritetu. Ovom posjetom smo pokazali da poštujemo sve međunarodne propise koje reguliraju odnose među državama u svijetu – naveo je.

Kozar se osvrnuo i na Dodikovu reakciju vezanu za posjetu Komšića i Bećirovića Kijevu. Dodik je između ostalog kazao kako je Zelenskom prenijeta podrška samo, kako ih Dodik naziva, muslimana.

  • Dodiku ne odgovara ova posjeta budući da je on uručio orden Putinu. On će na sve načine pokušati umanjiti značaj ove posjete, jer su sve velike svjetske agencije prenijele vijest da su Komšić i Bećirović došli u ime Bosne i Hercegovine. Oni su došli i u ime Bošnjaka iz RS-a koji ne podržavaju rusku agresiju. Ne treba se obazirati šta govore Dodik i Cvijanović, jer oni podržavaju politku Moskve. Bit će u manjini onih koji podržavaju Putina. Današnju posjetu Komšića i Bećirovića čitav svijet podržava i sam Zelenski se zahvalio na podršci Bosni i Hercegovini – naglasio je.

Još jednom podsjetio kako je Bosna i Hercegovina uvela sankcije Rusiji, a dokaz tome je i današnja zahvalnost predsjednika Zelenskog na tom potezu vlastima Bosne i Hercegovine.

  • Zbog složene situacije u Predsjedništvu, kada je riječ o ratu u Ukrajini, BiH nije u mogućnosti da direktno, iz svoje namjeneske industrije podrži ukrajinsku vojsku. Kada bi situacija bila drugačija, naoružanje iz BiH bi dosta pomoglo ukrajinskoj vojsci – zaključio je.

(M. Sultanović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PERFEKCIONIZAM OPTEREĆUJE DJECU: NE RADITE OVE STVARI

0
Težnja za savršenstvom može se činiti kao pozitivna osobina, i među djecom i odraslima. Ali, zbog perfekcionizma, djeca neće postati uspješne odrasle osobe.