NJEMAČKA PROŽIVLJAVA TEŠKE DANE, MNOGI RADNICI ĆE IZGUBITI POSAO!

Njemačka proživljava teške dane. Sve više firmi, među kojima su i trovački lanci, zatvara ili proglašava stečajni postupak. Velik broj radnika bi mogao ostati bez posla.

Dok gledaju kako sve više trgovina “nestaje” iz središta njemačkih gradova, stanovnici se često pitaju što se to događa i kako je moguće da se  Njemačka dovela u ovakvu situaciju.

Njemački modni trgovački lanac sa sjedištem u Halleu, u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Garry Weber jedan je od posljednjih u nizu koji su objavili kako je pred njima teško vrijeme.

Firma je proglasila stečajni postupak, po drugi put u nekoliko mjeseci.

Prema saopćenju kompanije, namjera je poduzeti “bitne korake prema prestrojavanju”. Gerry Weber se stoga želi pozicionirati dugoročno i na održiv način.

Kao razlog trenutne teške situacije navode utjecaj korona krize, rata u Ukrajini i inflacije kao i promijenjenog kupovnog ponašanja.

Angelika Schindler-Obenhaus, izvršna direktorica Gerry Weber International AG-a, kaže kako će firma provesti veliko istraživanje i testirati svoje trgovine. Ne mogu isključiti zatvaranje trgovina. Ali, u kojim gradovima, nije otkrila, piše Fenix.

Nije precizirano niti koliko će zaposlenika najvjerojatnije dobiti otkaz kad se zatvore trgovine Garry Weber.

Gerry Weber nije jedina modna firma koja je upala u probleme. Konkurent Peek & Cloppenburg također je ove godine podnio zahtjev za stečaj.

Lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof već je neko vrijeme u središtu pozornosti kao tvrtka koja je u problemima. Morat će zatvoriti brojne podružnice diljem Njemačke u nadolazećim mjesecima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KLADIONIČARSKE PREVARE U BIH UZELE MAHA: PREVARANTI ZGRNULI MILIONE

0
Iako policija redovno upućuje apele građanima da ne nasjedaju na ove prevare i dalje postoje oni naivni koji će povjerovati u siguran dobitak, ali umjesto zarade, ostaju bez novca.