HDZ IMA 63 MANDATA, MOST 10: OBRAĐENO VIŠE OD 73 POSTO BIRAČKIH MJESTA

Obrađeno je više od 73 posto glasova na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. HDZ je dobio jedan mandat, sada su na 63, a Most je izgubio. Sada su na 10.

Mandati iz Zagreba stižu tek pred kraj.

Za većinu u saboru stranka mora imati 76 mandata i gotovo je nemoguće sada prognozirati ko bi mogao sastaviti vladu.

U Hrvatskoj su danas održani parlamentarni izbori na kojima je više od 3,7 miliona glasača odlučilo o tome koji će ih zastupnici u iduće četiri godine predstavljati i ko će dobiti priliku formirati novu vladu i upravljati državom.

DIP je u 22 sata objavio nezvanične rezultate s obrađenih 52,76 posto biračkih mjesta, na kojima je glasalo 59,83 posto glasača.

(A. J.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DANIJELA MARTINOVIĆ O ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA: POKUŠAVAM SE NOSITI S TIM

0
Nikada se nisam osjećala kao neka lijepa žena, rekla je Danijela Martinović u jednom podcastu odgovarajući na pitanje "kako uvijek izgleda tako lijepo i mladoliko".