OČAJNIČKI POTEZ: PORODICA SCHUMAHERA PRODAJE SATOVE RADI NASTAVKA NJEGOVOG LIJEČENJA

Porodica legendarnog Michaela Schumahera odlučila je da na aukciji proda satove čuvenog vozača Formule 1, kako bi mogla da nastavi njegovo liječenje.

Čuveni Njemac povrijedio se na skijanju krajem 2013. godine, bio je jedno vrijeme u indukovanoj komi, a otkako je prebačen na kućno liječenje, nema mnogo informacija o njegovom stanju.

Njegova supruga Kori je aukcijskoj kući “Kristi” povjerila posao, a osam satova biće na raspolaganju kupcima 13. maja u Ženevi.

  • Počastvovani smo i zahvalni što će podijeliti remek-djela, koja je nosio Michael, sa nama i drugim kolekcionarima širom svijeta. Ponosni smo što predstavljamo kultne i jedinstvene satove koji pripadaju jednoj od najvećih legendi Formule 1. Bit će to poseban trenutak za sve nas koji ćemo 13. maja prisustvovati ovom važnom događaju”, poručio je Remi Gulemin u ime organizatora aukcije.

Vrijednost satova procijenjena je na četiri miliona dolara.

Šumaher je sedam puta bio svjetski prvak u Formuli 1.

(H.N./CdM)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POŽAR U KUĆI U SUSJEDSTVU: OVO SU POSLJEDICE

0
U 11:48 sati Služba zaštite je dobila poziv od pripadnika Uprave policije da je došlo do požara jednoj kući u Marićima u Tivtu (Crna Gora) i da je jedno lice ugroženo od posljedica požara.