ODLIČAN RECEPT ZA KUGLOF MEDENJAK

Sprema se bukvalno za pet minuta

Kuglof je savršen izbor za doručak ili večeru, odlično rešenje za užinu, a lako se pravi. ¸

Zbog specijalnog kalupa, kuglof je kolač koji odmah dobija neodoljiv oblik, pa ga je vrlo jednostavno pripremiti. Osnovni recept potiče još iz 17. vijeka, a vremenom su u njegov sastav ušli lomljena čokolada, kandirano voće, sjeckani lješnici.

 Uz prelive koji još više mogu naglasiti formu ove poslastice, idealan je uz šoljicu jutarnjeg ili popodnevnog čaja ili kafe.

Sastojci:

1 šolja brašna

3 kašičice šećera

2 kašičice cimeta

2 kašičice kakaa

1 šolja kisele vode

1 kesica sode bikarbone

3 kašike džema od kajsije

100 grama crne čokolade

malo putera

Priprema:

Staviti sve sastojke osim margarina i čokolade. Dobro promešati i sipati u kalup za kuglof.

Peći na 200 stepeni pola sata.

Dok se peče, otopiti čokoladu sa margarinom. Kad je kolač gotov premažite ga džemom od kajsije, a potom prelijte čokoladom. Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HOĆE LI NAREDNE SEDMICE PARLAMENTARNA VEĆINA BITI OSIGURANA? JANDROKOVIĆ UVJEREN U...

0
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istakao je u nedjelju napredak u pregovorima između HDZ-a i DP-a u sastavljanju parlamentarne većine te je uvjeren da će se idućih dana već znati koji će zastupnici biti u nju uključeni, a većina osigurana.