OGLASILA SE SUPRUGA ALEKSEJA NAVALJNOG: AKO JE ISTINA DA JE MOJ MUŽ MRTAV…

Julija Navaljni izjavila je da ne vjeruje ruskim medijima koji su izvijestili o smrti njezina supruga, ruskog opozicionog čelnika Alekseja Navaljnog, no pokaže li se to istinom, za to je okrivila ruskog predsjednika Vladimira Putina i pozvala svijet da se bori protiv njegova "groznog režima".

– Ne znam trebamo li vjerovati toj groznoj vijesti koju smo dobili kroz službene medije jer godinama znamo da ne možemo vjerovati Putinu i njegovoj vladi. Oni stalno lažu – rekla je Julija Navaljni koju je vijest o smrti zatekla na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.

“Ako je to istina, voljela bih da Putin, njegovi ljudi u vladi, njegovi prijatelji znaju da će biti kažnjeni zbog onoga što su učinili mojoj zemlji, mojoj porodici, mome suprugu”, izjavila je. “Taj dan će doći brzo.”

Pozvala je međunarodnu zajednicu i sve ljude svijeta da se zajedno bore “protiv tog zla, tog groznog režima u Rusiji”.

  • Putin treba lično odgovarati za sve zločine koje je počinio posljednjih godina – rekla je Julia.

Federalna zatvorska služba Jamalo-Neneckog autonomnog okruga saopćila je na svojoj web-stranici da se Navaljni “osjećao loše” nakon šetnje u petak i “gotovo odmah izgubio svijest”.

U saopćenju se navodi da je pozvano medicinsko osoblje, ali da ga nisu uspjeli reanimirati. Uzrok smrti Navaljnog se utvrđuje, dodali su.

(A. J./Agencije)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČEH ZAUSTAVIO NADALA: NIŠTA OD SPEKTAKLA U ČETVRTFINALU

0
Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.