OGLASIO SE NATO O NAPADIMA IRANA NA IZRAEL: PORUKA JE VRLO KRATKA

Sjevernoatlantski savez (NATO) osudio je napad Irana na Izrael i pozvao na "suzdržanost".

  • Osuđujemo iransku eskalaciju preko noći, pozivamo na suzdržanost i pomno pratimo razvoj događaja – rekla je glasnogovornica NATO-a Farah Dakhlallah u nedjelju u objavi na X.
  • Važno je da sukob na Bliskom istoku ne izmakne kontroli – dodala je.

Iran je kasno u subotu pokrenuo vazdušni napad na Izrael u znak odmazde za vazdušni napad na iranski diplomatski objekat u Damasku u Siriji 1. aprila. U tom napadu je ubijeno najmanje sedam pripadnika iranske Revolucionarne garde, među kojima i dva generala.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KULENOVIĆ I BAŠIĆ U 7PLUS: UN REZOLUCIJA  PREPOZANJE  I ETIKETIRA POLITIKU...

0
O aktuelnoj političkoj situaciji, prevashodno  uticaju Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja bi nakon sjednice Vijeća sigurnosti trebala biti i na glasanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, te njenim implikacijama po odnose u Bosni i Hercegovini i regionu, obračunu un sa genocidnom politikom, u večerašnjem izdanju emisije „7PLUS“ razgovarali smo sa predsjednikom AsocijacijE „Krug 99“ Adilom Kulenovićem, i prof Hazimom Bašićem, članom predsjedništva ove asocijacije“.