OLUJE U PAKISTANU I AFGANISTANU ODNIJELE 140 ŽIVOTA

Broj poginulih u olujama u Afganistanu i Pakistanu popeo se na najmanje 137 u proteklih nekoliko dana, a u nekim područjima očekuje se još obilnih padavina.

Poginulo je najmanje 67 ljudi u Pakistanu, objavilo je danas državno tijelo za kontrolu katastrofa, usred neuobičajeno obilne kiše za ovo doba godine.

U južnom gradu Karachiju proglašeno je izvanredno stanje. Grad je posebno osjetljiv na oluje zbog loše infrastrukture. U Afganistanu je poginulo oko 70 ljudi, a 56 ih je povrijeđeno u obilnim kišama i poplavama diljem zemlje. Oštećeno je 2627 kuća.

Ekstremni vremenski događaji u porastu zbog klimatskih promjena

Obilan snijeg i kiša proteklih mjeseci u Afganistanu uzrokovali su mnogo mrtvih i povrijeđenih nakon neobično blage zime. Ekstremni vremenski događaji poput poplava i suša u porastu su u Afganistanu i Pakistanu zbog klimatskih promjena, upozoravaju meteorolozi. 

(HINA)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UHAPŠENI KRIJUMČARI MIGRANTIMA U SUSJEDSTVU

0
Moldavac (35) i Bugar (43) pokušali su u posebno izrađenom bunkeru kombi vozila prokrijumčariti pet stranih državljana.