OMEROVIĆ ZA HAYAT: PROBLEM FAŠIZMA NISMO RIJEŠILI NAKON DRUGOG SVJETSKOG RATA

Na lokaciji Korićanskih stijena, na planini Vlašić, članice Saveza logoraša u BiH realizuju manifestaciju obilježavanja i pamćenja 31. godišnjice terora strijeljanja 224 logoraša.

Seid Omerović, predsjednik Saveza logoraša BiH za Hayat je rekao da, nažalost, nismo riješili problem fašizma nakon Drugog svjetskog rata.

-Imamo evidentna nastojanja pojedinih društvenih grupa da grade teritorije isključivo za jednu naciju… Traže određene ekskluzivitete, gdje će drugi biti samo u pomenu, u beznačajnim procentima, da ništa ne mogu određivati- poručio je on.

Kako kaže, svi koji vole BiH, nemaju alternativu za državu.

-Radi se o borbi dobra i zla i neće stati kada budemo htjeli- poručio je.

Pogledajte cijelo gostovanje OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ISPOVIJEST BIVŠEG PREDSTAVNIKA BIH NA EUROSONGU: BIO SAM U DEPRESIJI, POKUŠAO...

0
Vukašina Brajića se mnogi sjećaju po tome što je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, a pjevač je sada otkrio veoma intimne detalje o sebi. Tačnije, priznao je da je pokušao samoubistvo.