OTJERALA SAM SVEKRA I SVEKRVU I BACILA NJIHOVE SLATKIŠE: MAJKA ŠOKIRALA PRATITELJE, ALI OVO NISU OČEKIVALI

Postoji toliko mnogo različitih stilova roditeljstva, ali pojam "hrskava mama" označava jedan od stilova koji u posljednje vrijeme privlači puno pažnje.

Hrskava mama je ona koja dovodi u pitanje norme o tome što se smatra sigurnim i zdravim za svoju djecu i želi za njih prirodniji način života. Hrskave mame često imaju hrabrosti za svoja uvjerenja – kojih je obično mnogo.

Satira jedne mame
U tom tonu je na TikToku osvanuo video jedne, inače samozatajne, mame po imenu Jourdan. Video je započela držeći dijete na boku, rekavši da je jako ljuta na svekra i svekrvu, koji su se neočekivano pojavili za Uskrs.

Pustila ih je u kuću tek nakon što su poslušali njenu uputu da ostave svoje mobitele vani. Djed i baka su, dakako, donijeli mnoštvo slatkiša za djecu, što joj je također jako zasmetalo.

  • Mi svojoj djeci ne dajemo darove bez obzira koji je dan – kaže ona.

Slatkiši su bili punjeni GMO sastojcima, kako kaže, kao i umjetnim bojilima.

  • Mi ne bojimo hranu – rekla je, osvrćući se i na uskršnju tradiciju bojenja jaja.
  • Bacila sam sve slatkiše u smeće i rekla im da se ne vraćaju dok ne shvate što znači biti hrskava mama.

Jourdan je iznijela svoje stavove u videu, a cijelo vrijeme je bilo očito da su joj usta plava od obojenih slatkiša, što je jasno dalo pratiteljima do znanja da ih nije bacila, već sama pojela.

“Hrskava mama” trola svoje trolove
Pogled na još Jourdaninih TikTok videa pokazuje da su njezine priče satira, a neki od videa govore o posjedovanju TV-a, nošenju tone šminke i slično.

Ono što oduševljava ljude je da ona u komentarima nastavlja s istom vibrom i šalama.

Korisnik: “Zašto svojoj djeci ne biste davali darove?! To uči velikodušnosti i suosjećanju prema drugima!”

Jourdan: “Zato što smo vegani.”

Korisnik: “A šta ste jeli?”

Jourdan: “Borovnice.”

Neki pratitelji nisu razumjeli njenu šalu:

Korisnik: “Je l’ ti to stvarno? Ili je ovo neka šala?”

Jourdan: “Stvarno.”

Korisnik: “Usta su ti skroz plava, kakvi roditelji ne daju djeci darove?”

Jourdan: “Ja.”

Ovaj TikTok profil nije mjesto na kojem možete dobiti suvisle odgovore, ali je mjesto na kojem ćete se od srca nasmijati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NA DANAŠNJI DAN PROVOZAN PRVI ELEKTRIČNI TRAMVAJ

0
Uporedo sa električnom rasvjetom, 1. maja 1895. godine Sarajevom je krenuo kružiti i prvi električni tramvaj. On je zamijenio dotadašnji tramvaj na konjsku vuču, koji je Sarajevom saobraćao od 1. januara 1885. godine.