OTKRIVENO GDJE JE TIJELO NAVALJNOG, OBJAVLJENI NOVI DETALJI: PREPUNO JE MODRICA

"Novaja gazeta" je objavila kako saznanje da se tijelo Alekseja Navaljnog nalazi u mrtvačnici Okružne kliničke bolnice Salehardu.

U subotu još nije obavljena nijedna obdukcija, rekli su izvori ovog medija.

Nakon iznenadne smrti Navaljnog u petak, njegovo tijelo je prvo odvezeno u grad Labitnangi, 36 kilometara udaljen od kaznene kolonije gdje je umro u selu Harp. Međutim, izvori kažu da je tijelo kasnije u petak prebačeno u Okružnu kliničku bolnicu u regionalnoj prijestonici Salehardu.

  • Obično se tijela ljudi koji umru u zatvoru odvoze pravo u Zavod za sudsku medicinu u Glazkovoj ulici, ali u ovom slučaju su iz nekog razloga odvezena u kliničku bolnicu – rekao je bolničar u Salehardskoj hitnoj pomoći.
  • Odvezli su ga u mrtvačnicu, a potom ispred vrata postavili dvojicu policajaca – rekao je isti bolničar.

Ubrzo se ispostavilo da je tu stiglo tijelo Alekseja Navaljnog i da njegova smrt „nije kriminalne prirode“, što je izraz koji se koristi da označi da nije riječ o ubistvu iz vatrenog oružja. Tada se pročulo da je bolničkim patolozima zabranjeno da vrše obdukciju, dodao je izvor.

  • U ovom trenutku mišljenje ostaje podijeljeno. Jedni su rekli da je iz Moskve stiglo naređenje da se sačeka dolazak specijalista iz prijestonice, dok su drugi rekli da su sami bolnički ljekari odbili da izvrše obdukciju. Slučaj je politički, i nije jasno kako će se ispostaviti. A ako izvršite autopsiju i dobijete direktnu naredbu da promijenite rezultat, ne možete da izađete iz toga. I takođe možete postati krivac – ističe bolničar.
  • Kao iskusan bolničar, mogu reći da su povrede koje su opisali oni koji su ih vidjeli izgledale kao posljedica grčeva. Ako se osoba grči, a drugi pokušavaju da je zadrže, ali su konvulzije veoma jake, onda se pojavljuju modrice. Takođe su rekli da je imao modricu na grudima – onu koja dolazi od indirektne masaže srca. Dakle, pokušali su da ga reanimiraju i vjerovatno je umro od srčanog udara. Ali niko ništa ne govori o tome zašto je imao srčani zastoj – objasnio je bolničar.

(M.S.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UHAPŠENI KRIUMČARI MIGRANTIMA U SUSJEDSTVU

0
Moldavac (35) i Bugar (43) pokušali su u posebno izrađenom bunkeru kombi vozila prokrijumčariti pet stranih državljana.