POSKUPJELI ĆEVAPI NA BAŠČARŠIJI, EVO KOLIKO SADA MORATE IZDVOJITI ZA PORCIJU

U nekoliko ćevabdžinica u starom dijelu Sarajeva došlo je poskupljenja određenih jela s roštilja, a to se posebno odnosi na ćevape.

Naime, sada porcija ćevapa košta 12 KM, a do prije nekoliko dana bila je za dvije marke jeftinija.

250 grama ćevapa (10) sada u pojedinim ćevabdžinicama košta 12 KM, a do prije nekoliko dana su stanovnici Sarajeva i brojni turisti mogli pojesti istu porciju za 10 KM.

Mala porcija ćevapa (pet), tj. 125 grama je također poskupjela i sada košta šest KM.

Iako su neke ćevabdžinice podigle cijene određenih jela, druge su ipak odlučile svoju stalnu klijentelu zadržati standardnim cijenama pa je tako i dalje moguće na Baščaršiji deset ćevapa pojesti za 9 ili 10 KM.

Osim ćevapa, u nekoliko ugostiteljskih objekata na Baščaršiji su poskupjele i pljeskavice koje sada koštaju 12 KM. Teleći ražnjići koštaju 14, a sudžukice 14 KM.

(Faktor)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MUŠKARAC IZ ROŽAJA OPTUŽEN ZA PREMLAĆIVANJE I SILOVANJE SUPRUGE

0
Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Rožajca čiji su inicijali E.Š. (32), koji se tereti za nasilje u porodici, silovanje i zlostavljanje.