POSTIZBORNE KALKULACIJE: NAZIRE LI SE FORMIRANJE VLADE U HRVATSKOJ?

U Domovinskom pokretu (DP) glatko su odbili poziv Nikole Grmoje iz Mosta na razgovore oko formiranja antiHDZ vlade.

Podsjetili su kako je svojevremeno Most odbio suradnju s njima, te da je sada kasno za predomišljanja.

  • Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antiHDZ Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku – objavio je Grmoja na X-u pozivajući na savez protiv HDZ-a.

Iz MOST-a su odgovorili na ovaj poziv Grmoje.

  • Vratimo se dva, tri mjeseca unazad. Tada je Domovinski pokret zvao Most u koaliciju. Ismijali su nas i ponižavali, a od koalicije nije bilo ništa pa smo posijali barem deset mandata – kazao je Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta napominjući kako su otrpjeli Mostovu odbijenicu i ponižavanje, te da sad više nema prostora za razgovore.
  • Povlačimo se na osamu kako bismo osmislili naše pozicije. Pripremit ćemo naša pregovaračka načela, utvrditi minimalne i maksimalne pozicije, te pregovarački tim – kazao je Radić ne želeći otkrivati koje će uvjete za podršku HDZ-ovoj vladi postaviti DP.
  • Jedino je sigurno da neću tražiti ministarstvo gospodarstva iako bi tu imao što pridonijeti – kazao je čelnik DP-a te još napomenuo kako nema govora o razjedinjavanju DP-a.

Na pitanje ima li pokušaja “razbijanja” DP-a odgovorio je da “ako je i bilo takvih pokušaja, oni su u 24 sata prestali”. Pojasnio je da su svi telefoni DP-ovaca bili na okupu i svi su znali tko je koga zvao i s kojim prijedlozima i ponudama.

(H.N./Jutarnji)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

REAKCIJA NA GOVOR ŽELJKE CVIJANOVIĆ U VIJEĆU SIGURNOSTI UN-A: SRAMNO I...

0
U Vijeću sigurnosti UN-a u utorak je održana sjednica o Bosni i Hercegovini na zahtjev Rusije, koja je kao povod za raspravu istakla narušavanje sigurnosne situacije i rizike podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.