PREDSJEDNIK KIRGISTANA ODBIO IMENOVANJE SADIRA JAPAROVA ZA PREMIJERA

Predsjednik Kirgistana odbio je da ratificira izbor novog premijera zemlje, u najnovijem političkom zastoju u ovoj državi Centralne Azije.

Sooronbay Jeenbekov zatražio je da parlament ponovo glasa nakon što su poslanici izabrali nacionalističkog političara Sadira Japarova, javio je BBC.

Predsjednik je rekao da postoje sumnje u to da li su parlamentarci slijedili pravila glasanja.

Kirgistan je zahvatila politička kriza od spornih parlamentarnih izbora 4. oktobra.

Nemiri su započeli nakon što su demonstranti izašli na ulice glavnog grada Biškeka i izvršili upad u vladine zgrade, zahtijevajući novo glasanje i ostavku proruskog predsjednika Jeenbekova.

Rekli su da su izborni rezultati namješteni, što su tvrdnje za koje su međunarodni posmatrači rekli da su “vjerodostojne” i razlog za “ozbiljnu zabrinutost”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MEDIĆ I SALIHOVIĆ ZA HAYAT: REZOLUCIJA OSIGURAVA DA CIJELI SVIJET ZNA...

0
Još nije poznat datum sjednice Generalne skupštine UN na kojoj će se glasati o Rezoluciji o Srebrenici čiji je finalni prijedlog zaključen i upućen u daljnju proceduru.