PRIJATELJSTVO KOJE JE TRAJALO 11 GODINA: NAKON SMRTI, PAS SE NE ODVAJA OD MEZARA SVOG VLASNIKA

Omer Guven preminuo je 29. oktobra ove godine, a stanovnici sela kažu kako njegov pas, s kojim je bio prijatelj 11 godina, svaki dan dolazi na mezar i tu provodi mnogo vremena.

Pas, kojeg je prije 11 godina udomio Omer Guven, koji je 29. oktobra ove godine preminuo u turskom Trabzonu, svaki dan dolazi na mezar svog vlasnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Otac petero djece Guven (92) živio je u naselju Kaymakli, a nakon smrti supruge preuzeo je brigu o mačkama i psima.

Prije 11 godina na ulici je našao psa o kojem je preuzeo brigu. Pas, kojem je dao ime Fero, postao je njegov vjerni prijatelj u godinama koje su dolazile.

Prošle sedmice Guvenovo zdravstveno stanje je narušeno, a potom je i preminuo. Ipak, vjerni pas Fero dolazi na mezar svog vlasnika i tu provodi dugo vremena.

Guvenova snaha Fatma Guven kazala je kako je njen svekar mnogo volio životinje.

Prijateljstvo s Ferom trajalo je 11 godina.

  • Bili su veoma vezani, posebna ljubav. Svekar je u zimskom periodu, na tri mjeseca napuštao selo. Mačke bi vremenom otišle, ali pas je stalno bio tu. Čim bi svekar došao, pas bi to osjetio i odmah bi dotrčao – prisjetila se Guven.

Kaže kako je svekar mnogo volio psa.

  • Vidite da mu je pas i dalje odan. Svekar ne bi ručao dok ne bi i životinje nahranio – rekla je Guven.

Kada je svekar preminuo, pas je te noći bio vidno neraspoložen.

  • Bio je veoma tužan. Kao da je osjetio. Kada smo ujutru otišli na mezar, bio je tu i ležao uz mezar. Ja nisam vidjela, ali oni koji su došli na dženazu tvrde da je i pas plakao – kazala je Guven.

Komšije kažu kako pas svaki dan ide na mezar i da sada tamo provodi mnogo vremena.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BEŠIROVIĆ I BERBEROVIĆ ZA HAYAT O RADNIČKIM PRAVIMA: TREBA NAM ČESTITATI...

0
Prvi maj je prepoznat i slavljen kao Međunarodni praznik rada u spomen na veliki štrajk 40.000 radnika u Chicagu, u drugoj polovini 19. stoljeća, kada je traženo da se uspostavi sistem u kojem se izdvaja osam sati za rad, osam za odmor, a osam za ispunjenje kulturnih potreba.