PRIJE PAR DANA NA AUTOPUTU U HRVATSKOJ POGINULE MAJKA I KĆERKA, DANAS U BOLNICI PREMINUO SIN

Iz policijske uprave brodsko-posavske (Hrvatska) saopćili su kako je u bolnici preminuo 15-godišnjak, francuski državljanin, koji je stradao u nesreći na autocesti A3 24. jula.

Tada su na mjestu nesreće poginule njegova majka i sestra, a on i još jedno dijete iz porodice su teško povrijeđeni.

  • Danas je Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske obaviješten iz Kliničkog bolničkog centra Osijek da je jučer u navedenoj bolnici u poslijepodnevnim satima preminuo 15-godišnjak – saopćila je policija.

Nesreća se dogodila 24. jula oko 22:55, na južnoj saobraćajnoj traci autoceste A3, u blizini Nove Gradiške, a u njoj su učestvovali kamion i BMW.

BMW-om francuskih registracija upravljao je 40-godišnjak iz Turske. On nije tokom vožnje držao dovoljan razmak između svog automobila i kamiona, zbog čega je došlo do udara prednjeg dijela BMW-a u stražnji dio poluprikolice kamiona austrijskih registracijskih oznaka, objavila je policija.

Kamionom je upravljao 62-godišnji vozač iz Turske.

U ovoj nesreći smrtno su stradale dvije putnice, 43-godišnja državljanka Turske i 19-godišnja državljanka Francuske. Njih dvije su se nalazile u BMW-u.

Teško je povrijeđeno drugo dvoje djece iz iste porodice, 18-godišnjakinja i 15-godišnjak (oboje državljani Francuske) iz istog automobila. Nakon pružene ljekarske pomoći iz bolnice u Novoj Gradiški prevezeni su na daljnje liječenje u KBC-u Osijek gdje je 15-godišnjak preminuo.

Njihov otac, povrijeđeni vozač BMW-a, zadržan je na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BIHAMK: NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA SE ČEKA I DO POLA SATA

0
Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, a i dalje upozoravamo na moguće odrone na brojnim dionicama.