PRIPREMITE RUČAK ZA 15 MINUTA: MUSAKA OD TIKVICA I KROMPIRA

Okupite pordicu za stolom uz musaku od tikvica i krompira.

Sastojci: 500 g mljevenog mesa, 5 krompira, 5 tikvica, 1 luk, 2 čehna bijelog luka, 1 kašika paradajz pirea, ulje, 2 jaja, 150 ml pavlake, so, biber.

Priprema:

1. Luk izrežite na kockice i izdinstajte u tavi. Dodajte meso i bijeli luk, posolite i pobiberite pa dinstajte dok ne bude napola gotovo. Dodajte kašiku paradajz pirea i podlijte sa malo vode. Kuhajte dok meso ne bude gotovo i ostavite da se malo ohladi.

2. Krompir ogulite i izrežite na tanke kriške. Tikvice ogulite, posolite i ostavite da se malo ocijede. Propržite ih u tavi s uljem dok ne porumene. Poredajte pola krompira u tepsiju, pospite mesom pa poredajte tikvice. Preko njih poredajte još jedan sloj krompira pa pospite ostatkom mesa i poredajte tikvice.

3. Pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 220 stepeni. Umutite jaja sa pavlakom pa prelijte preko musake i zapecite još 15 minuta.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

‘BALKAN OSTAJE BEZ STANOVNIŠTVA’

0
Njemačke novine Frankfurter Allgemeine Zeitung pišu o poteškoćama koje u balkanskim zemljama izazivaju s jedne strane iseljavanje i pad nataliteta, a s druge doseljavanje iz Azije na koje te zemlje nisu spremne.