PRONAĐENO ZLATO U JOŠ JEDNOJ OPĆINI U BOSNI I HERCEGOVINI

Kompanija Lykos Metals, koja je pronašla zlato u općini Jezero kod Jajca, novo nalazište zlata pronašla je i u općini Čajniče.

Ovo iz kompanije navode u podnesku na Australijskoj berzi, gdje se trguje njenim dionicama, prenosi BiznisInfo.ba.

  • U nalazištu Majdan u uzorku stijena prijavljeno je do 1,91 g/t zlata, 220 g/t srebra i 13,26 posto olova. U nalazištu Pisonica u uzorku stijena nađeno je do 51 g/t srebra i 2,78 posto olova – naveli su iz kompanije.

Ova dva nalazišta nalaze se u Čajniču. U toku je priprema lokacije za bušenje na ove dvije perspektivne lokacije.

U Čajniču su terenskim istraživanjem identificirana još dva nova područja – Kapov i Tubrojevivi. Zbog zimskih uvjeta, priprema za pristup ovim nalazištima trebala bi započeti u prvom tromjesečju 2023. godine.

Podsjetimo, na tri lokacije na teritoriji bh. općine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata.

  • To su pokazali dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području ove općine – saopćio je Miloš Bošnjaković, generalni direktor kompanije Lykos Balkan Metals. Ranije su određene količine zlata pronađene i u Varešu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE