PRVO POJAČANJE NA TUŠNJU: SLOBODA PREDSTAVILA SABRINU BULJUBAŠIĆ

S ciljem razvoja i unapređenja rada Fudbalskog kluba Sloboda potpisan je važan strateški ugovor između FK Sloboda i Dynami Sport Group, saopćio je klub s Tušnja.

Dynami Sport Group će imati savjetodavnu ulogu iz komercijalnog/marketing i sportskog segmenta. O uspjesima predstavnice Dynami Sport Group, Sabrine Buljubašić i dobrim rukovođenjem kluba svjedoče osvojene titule, ali i pronalazak investitora i generalnog sponzora kluba.

  • Već duži period tražimo osobu određenog kalibra koja će nam pomoći da se napravi iskorak. Uključivanjem gospođice Buljubašić dobijamo iskusnu osobu, pogotovo u sprotskom segmentu, koji u Bosni i Hercegovini ne obiluje velikim izborom. Naravno da smo nezadovoljni krajem sezone, nakon izvrsnog prvog dijela sezone. Ne želimo da se priča svodi samo na vraćanje dugova, nego i na iskorak prema Evropi, dovođenju novih, strateških partnera u klub. Mislimo da će gospođica Buljubašić napraviti vidnu razliku. Želimo joj dobrodošlicu – kazao je Nino Džambić, predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda.
  • Tuzla je poznata po izvanrednom odnosu između zajednice i sportskih organizacija i ovom saradnjom naša ideja će biti da pokušamo izgraditi jači brend, ali gradeći ga zajedno s navijačima. Važno je razumjeti da je menadžment ključni fokus za izgradnju jakog kluba, ali ne prekomjernom potrošnjom ili finansijskim pritiskom, riječ je o klubu sa stogodišnjom historijom koji radi sa zajednicom kako bi donio uspjeh. Cilj saradnje je napraviti reorganizaciju kluba i ustabiliti njegovo funkcionisanje – izjavila je Sabrina Buljubašić.

Sabrina Buljubašić je rođena 30. septembra 1988. godine u Tuzli. Bivša fudbalerka i reprezentativka Bosne i Hercegovine je pet godina bila na poziciji generalnog direktora FK Sarajevo i u njenom mandatu klub je osvojio duplu krunu, što predstavlja najveći klupski uspjeh.

Sloboda je u srijedu krenula pripreme za narednu sezonu u Premijer ligi BiH, bez trenera i fudbalera. Prozivku je izvršio Gradimir Crnogorac, a odazvali su se fudbaleri ponikli u omladinskom pogonu kluba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČEH ZAUSTAVIO NADALA: NIŠTA OD SPEKTAKLA U ČETVRTFINALU

0
Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.