REIS KAVAZOVIĆ ČESTITAO USKRS: PRAZNICI SU PRILIKA DA OŽIVOTVORIMO ONO DUBOKO LJUDSKO KOJE NOSIMO U SRCIMA

Reisul ulema Islamske zajednice u Bosni i Herecgovini Husein-ef. Kavazović uputio je čestitku monsinjoru Tomi Vukšiću, vrhbosanskom nadbiskupu, povodom nastupajućeg blagdana Uskrsa.

– Uvažena Eminencijo, povodom nastupanja velikog kršćanskog blagdana Uskrsa Vama lično, Vašem svećenstvu i vjernicima upućujem iskrene čestitke i želje.

Praznici su uvijek dobra prilika da jedni drugima izrazimo poštovanje i uvažavanje, približimo se jedni drugima i u sebi oživotvorimo ono duboko ljudsko koje nosimo u svojim srcima. Molim Dragog Boga da u našoj domovini održi i još više raspiri taj duh i zbliži naša srca. Samo tako će život u njoj cvjetati i davati dobre plodove, a ljudi živjeti u miru i sreći jedni s drugima.

Želim da praznične dane provedete u sreći i dobrom zdravlju, okruženi dragim ljudima“, kaže se u čestitki reisul-uleme Kavazovića.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VLADA FBIH DALA SAGLASNOST ZA USKLAĐIVANJE VRIJEDNOSTI OPĆEG BODA

0
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike donijela odluku kojom se daje saglasnost za usklađivanju vrijednosti općeg boda za 2024. godinu, u skladu sa članom 78. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, u procentu od 13,6 posto, te iznosi 20,74 KM.