RUČAK ZA DANAS: PILEĆE ŠNICLE IZ FOLIJE, MEKANE KAO PUTER I SAVRŠENO UKUSNE

Savršeno mekano i ukusno meso odlično se slaže sa bilo kojim prilogom. Pirinač, pire, grilovano povrće - izbor je na vama

Pileće bijelo meso savršeno je ukusno i veoma zdravo. Ako ga spremite na ovaj način ono će biti mekano kao puter:

Potrebno je:

  • Pileće bijelo meso
  • Začin za piletinu
  • Malo ulja

Priprema:

Meso isjeći na šnicle i malo ga izlupati čekićem za meso, ali prije toga ga staviti u foliju. Staviti u činiju, dodati i kašičicu začina i malo ulja (3 kašike). Izmiješati rukama i ostaviti malo da upije začin. Ovo meso se može peći na roštilju, u tiganju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NJEMAČKI MEDIJI: POLITIČARI U SRBIJI I RS-U ŠIRE HOROR SCENARIJE

0
„Iako je u Srebrenici ovog aprilskog dana tiho", „tenzije eskaliraju (…) podstaknute prvenstveno od strane srpskih političara", počinje novinar Tobijas Cik svoj tekst u Suddeutsche Zeitnung (SZ).