RUSKI VOJNI INSTRUKTORI STIGLI U NIGER, AVION JE BIO KRCAT VOJNOM OPREMOM

Ruski vojni instruktori stigli su u srijedu u Niger u avionu natovarenom vojnom opremom, objavila je u četvrtak nigerska državna televizija RTN, pozivajući se na sporazum između hunte i ruskog predsjednika Vladimira Putina o jačanju saradnje.

RTN je emitirala snimak vojnoga teretnog aviona koji istovara opremu dok su ljudi u uniformama stajali po strani.

  • Ovdje smo kako bi uvježbavali nigersku vojsku… i razvijali vojnu saradnju između Rusije i Nigera – rekao je muškarac u maskirnoj uniformi, za kojeg je RTN rekla da je jedan od instruktora.

RTN je također objavila da je Rusija pristala instalirati protuzračni sistem u Nigeru.

Odnosi te zapadnoafričke zemlje s Moskvom u centru su pažnje otkako je hunta preuzela vlast državnim udarom prošle godine i prekinula dugogodišnje vojne i diplomatske veze s Francuskom.

To je potaknulo nagađanja da će produbiti sigurnosne veze s Rusijom poput susjednih Malija i Burkine Faso.

(A. J./Hina)

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE