SANKCIJE DJELUJU: UGAŠEN RAČUN JEDNE STRANKE IZ MANJEG BH. ENTITETA

Predsjednik SDS-a Milan Miličević je danas, 29. februara, potvrdio da je račun ove stranke u banci ugašen.

Kako je Miličević rekao, račun sankcije je ugašen zbog sankcija OFAC-a (Ureda za kontrolu imovine stranaca u SAD-u).

  • Ako je politički subjekt bez računa, njegovo poslovanje i finansiranje je značajno ugroženo. Mi smo, poštujući zakon funkcionisali na taj način, a sada se onemogućavaju finansijski transferi, iz lokalnih budžeta, stranačkog i svega ostalog. Dakle radi se o očiglednom finansijskom problemu, ali ponavljam, ne političkom, jer ćemo mi nastaviti da radimo i politički djelujemo – rekao je Miličević.

Dodao je: “Iskoristili smo pravna sredstva, uložili smo žalbe banci, Agenciji za bankarstvo, Ombudsmanu, jer su na ovaj način ugrožena zagarantovana prava. Sada idemo u pravnu proceduru i tražimo mogućnosti da taj račun otvorimo na legalan način ponovo.”

SDS je pod sankcijama iz SAD-a još od 2004. godine. Pod američkim sankcijama su i brojni funkcioneri iz manjeg bh. entiteta, uključujući Milorada Dodika, Željku Cvijanović i Nikolu Špirića, između ostalih.

(Nezavisne)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HRVATSKI KANDIDATI ZA EP U PROSJEKU IMAJU 50 GODINA, MLAĐIH OD...

0
Hrvatski kandidati za Evropski parlament u prosjeku imaju 50 godina, od njih 300 samo je 29 mlađih od 30 godina, muškaraca je više od žena, pokazuju podaci Državnog izbornog povjerenstva (DIP).