SIRENE ZA UZBUNU OGLASILE SE U KIJEVU: NOVI NAPADI NA HARKOV TOKOM NOĆI

Oko 6 sati ujutro oglasili su se alarmi za zračni napad u glavnom gradu Ukrajine Kijevu, kao i u južnim regijama Herson i Mikolajiv te zapadnoj regiji Žitomir.

Tokom noći su izvedeni napadi na Harkov od čega je većina napada odbijena.

  • U glavnom gradu proglašena je zračna uzbuna! Idite u sklonište! – objavila je Kijevska gradska vojna uprava na Telegramu.

Za sada nema potvrđenih napada u Kijevu, no sudeći po sinoćnjim napadima na Harkov, Rusija je ponovo udarila na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Rusi su lansirali dronove kamikaze iranske proizvodnje Shahed-136, a ukrajinska odbrana, oborila je, kako tvrde, čak 11 od 13 dronova.

Prema navodima Generalštaba, Rusi pokušavaju da poboljšaju taktičku poziciju u pravcu Limana. Također, ne prestaju da granatiraju naseljena mesta. Šef obavještajne agencije Ukrajine rekao je da je rat ušao u ćorsokak te da nijedna vojska trenutno ne napreduje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE