SJAJAN ZDRAV PRIJEDLOG ZA BRZI RUČAK

Dimljena pastrmka sa tjesteninom!

Ako se odlučite za ovaj prijedlog, sigurni smo da ćete uživati u svom ukusnom obroku… Prijatno!

Za ribu potrebno:

4 dimljena fileta pastrmke

2 kašike maslinovog ulja

1 limun

začin za ribu – 1 kašičica (origano, bosiljak, bijeli biber, so, selen, mažuran, bijeli luk)

so

Filete posuti sokom od limuna i začinima i ostaviti 15-20 minuta. Unaprijed dobro zagrijati tavu (bez dodavanja ikakve masnoće) i u njega staviti ribu dok se ne zapeče i ne pusti sopstvenu masnoću. Nakon nekoliko minuta okrenuti na drugu stranu.

Za tjesteninu potrebno:

400g tjestenine

50g putera

400g vrhnja za kuhanje

50g parmezana

1 češanj bijelog luka

1 prstohvat muškatnog oraščića

so

biber svježe mljeveni

U lonac sa vrelom, posoljenom vodom ubaciti tjesteninu. 2-3 minute prije nego bude gotova u zagrijanu tavu uliti vrhnje, protisni bijeli luk, dodati kockice putera i pričekati da se rastope. Kad se maslac potpuno rastopi umiješati parmezan. Na kraju umak začiniti sa malo muškatnog oraščića.

Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu procijedi i dodaj u tavu sa umakom i ostavi još minut da se sve sjedini.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VODIČ ZA NAJBOLJI ROŠTILJ: PET PRAVILA UZ KOJE ĆETE POSTATI MAJSTOR...

0
Kada ste skupili sve alate i prethodno kupili meso, možda bi vam značilo da čujete nekoliko savjeta koji će od vas napraviti profesionalca za roštiljem.