Ako se odlučite za ovaj prijedlog, sigurni smo da ćete uživati u svom ukusnom obroku… Prijatno!
Za ribu potrebno:
4 dimljena fileta pastrmke
2 kašike maslinovog ulja
1 limun
začin za ribu – 1 kašičica (origano, bosiljak, bijeli biber, so, selen, mažuran, bijeli luk)
so
Filete posuti sokom od limuna i začinima i ostaviti 15-20 minuta. Unaprijed dobro zagrijati tavu (bez dodavanja ikakve masnoće) i u njega staviti ribu dok se ne zapeče i ne pusti sopstvenu masnoću. Nakon nekoliko minuta okrenuti na drugu stranu.
Za tjesteninu potrebno:
400g tjestenine
50g putera
400g vrhnja za kuhanje
50g parmezana
1 češanj bijelog luka
1 prstohvat muškatnog oraščića
so
biber svježe mljeveni
U lonac sa vrelom, posoljenom vodom ubaciti tjesteninu. 2-3 minute prije nego bude gotova u zagrijanu tavu uliti vrhnje, protisni bijeli luk, dodati kockice putera i pričekati da se rastope. Kad se maslac potpuno rastopi umiješati parmezan. Na kraju umak začiniti sa malo muškatnog oraščića.
Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu procijedi i dodaj u tavu sa umakom i ostavi još minut da se sve sjedini.