SKORO PA FILMSKA PRIČA! NAKON DUGIH 27 GODINA MAJKA ZAGRLILA SVOJU KĆER, NIKADA NIJE IZGUBILA NADU

Nakon dugih 27 godina neizvjesnosti, Meksikanka Lorena Ramírez i njena kćerka Juana napokon su se susrele i zagrlile. Majka se nikad nije prestala nadati i svoju je otetu kćer pronašla nakon 27 godina.

Prije ponovnog susreta, Lorena Ramírez posljednji je put vidjela svoju kćerkicu kada je Juana imala samo tri godine. Bile su u parku kad je djevojčica iznenada nestala.

  • Ne znam je li to bila majčinska intuicija, ali odmah sam znala da mi je kći oteta-prisjetila se Lorena Ramírez najgoreg dana u svom životu u razgovoru s lokalnim medijima.

Majka je tog 1. oktobra 1995.godine s trogodišnjom kćerkicom i suprugom te šogoricom i njezino troje djece, otišla u jedan od najvećih parkova u Mexico Cityju.

Tog je dana nestala Juana, koja se sada zove Rocío. Djevojka kaže kako se sjeća da ju je neko uhvatio za struk. Zatim se probudila u stranoj kući.

  • Oduvijek sam znala da ta porodica nije moja prava porodica-kaže 30-godišnjakinja.

Rocío je kazala kako joj nije bilo dobro u toj porodici.

  • Loše su se ponašali prema meni – rekla je.

Kad je imala 17 godina odselila se od te porodice i ubrzo udala za sadašnjeg supruga. Majka je dvoje djece. Suprug je od početka znao njenu priču i odmah ju je poticao da na internetu traži informacije o izgubljenoj ili otetoj djeci.

Prošlo je još osam godine prije nego je počela aktivno tražiti svoju pravu porodicu. Ni majka Lorena nije odustala.

  • Svake godine na Juanin rođendan, odlazila sam u crkvu i molila se Bogu da bude dobro i da je mogu ponovno vidjeti, rekla je majka, prenosi Feniks magazine.

Molitve su joj uslišane. Naime, putem poziva na društvenim mrežama Rocío (Juana) je pronašla svoju biološku majku. U augustu 2022. konačno su se ponovno vidjele.

DNK test potvrđuje ono što majka i kći već znaju

  • Nisam mogla vjerovati. Kad sam otvorila vrata, ona je ušla. Taj zagrljaj nakon 27 godina… vidjela me i rekla “Ti si moja mama”. Odgovorila sam: “Da, a ti si moja kći”, ispričala je ovih dana Lorena za lokalne medije.

DNK test potvrđuje ono što majka i kći već znaju. Ne mogu nadoknaditi ukradeno zajedničko vrijeme, ali žele ponovno iskoristiti vrijeme koje sada imaju zajedno.

Rocíini otmičari uhapšeni su u martu ove godine. Još nije jasno kada će se pojaviti pred sudom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE