SKUPŠTINA IMENOVALA VLADU SRBIJE: MILOŠ VUČEVIĆ NOVI PREMIJER

Skupština Srbije danas je imenovala novu Vladu koju će predvoditi premijer Miloš Vučević koji je do sada bio ministar odbrane Srbije.

Za imenovanje Vlade su glasala 152 poslanika od 250.

Vučević na ovoj funkciji zamijeniti Anu Brnabić, koja je izabrana za predsjednicu Skupštine Srbije.

Siniša Mali će biti prvi potpredsjednik Vlade i ministar finansija, Ivica Dačić, potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin bit će potpredsjednik Vlade, Irena Vujović, potpredsjednik Vlade i ministar zaštite životne sredine i vodoprivrede, Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dubravka Đedović-Handanović, ministar rudarstva i energetike, Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i vanjske trgovine, Maja Popović ministar pravde, Јelena Žarić-Kovačević, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bratislav Gašić, ministar odbrane, Marko Đurić, ministar vanjakih poslova, Tanja Miščević, ministar za evropske integracije, Slavica Đukić-Dejanović, ministar prosvjete, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milica Đuđević-Stanković, ministar za brigu o porodici i demografiji, Zoran Gajić, ministar sporta, Nikola Selaković, ministar kulture, Milanko Korać, ministar za brigu o selu, Јelena Begović, ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Husnija Memić, ministar turizma i omladine, Dejan Ristić, ministar informisanja i telekomunikacija, Darko Glišić, ministar za javna ulaganja, Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukurlić, Nenad Popović i Tatjana Macura, ministri bez portfelja.

U ekspozeu Vučević je poručio je da će ovo biti Vlada kontinuiteta, da će članstvo Srbije u EU biti i dalje vanjskopolitički prioritet, i da će najveći izazov biti borba za Kosovo.

On je rekao da će vlada nastaviti da vodi politiku koja će biti zasnovana na političkoj nezavisnosti i vojnoj neutralnosti.

(A. J.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POLICIJA ‘RAZBILA’ KRIMINALCE: UHAPŠENE 23 OSOBA A NA ČELU BIO BOSANAC

0
Austrijska policija je u akciji kodnog naziva “Samo jako” razbila međunarodnu mrežu švercera drogom koji su djelovali uglavnom u Koruškoj i Štajerskoj.