SKUPŠTINA KOSOVA USVOJILA BUDŽET ZA 2024. GODINU! KURTI: NASTAVLJAMO JAČATI ODBRANU

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su Zakon o budžetskim izdvajanjima za 2024. godinu, vrijedan 3 milijarde i 314 miliona eura.

Nakon cjelodnevnog razmatranja i glasanja za 64 predložena amandmana, budžet je usvojen sa 63 glasa za i jednim uzdržanim, ali poslanici opozicije nisu prisustvovali glasanju. Vladajuća većina u Skupštini nije izglasala ni jedan amandman koji je predložila opozicija.

Nakon usvajanja budžeta, premijer Aljbin Kurti je preko društvenih mreža poručio da se treću godinu zaredom budžet usvaja na vrijeme. Kurti je zahvalio poslanicima na glasanju, doprinosu i podršci.

  • Sa ovim opštim budžetom od preko 3,3 milijarde eura, što je 35 odsto više od budžeta koji smo zatekli u prvoj godini vlasti, nastavljamo da jačamo odbranu Republike, povećavamo bezbjednost, promovišemo zapošljavanje na tržištu rada, povećavamo brigu o porodicama, podržavamo reforme koje smo započeli i omogućavamo dalji ekonomski razvoj i podizanje blagostanja građana – napisao je Kurti.

Budžet za narednu godinu je za oko 100 miliona eura veći od ovogodišnjeg. Skupština Kosova je 16. novembra usvojila nacrt Zakona o budžetskim izdvajanjima za 2024. godinu, koji je predložila Vlada Kosova. Opozicioni poslanici ni tada nisu učestvovali u glasanju.

(Anadolija)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

AKADEMIK GRADIMIR GOJER PIŠE ZA HAYAT.BA: MEDIHINA NEPONOVLJIVOST

0
Sa glumicom koju u svojoj glumišnoj "nomenklaturi" rangiram u prvi "saf" bosanske kazališnosti, Medihom Musliović, napravio sam nekoliko zamamnih i u vremenu trajućih, zapamtljivih ostvarenja.