STERILIZIRAJTE SLUŠALICE!

Ako u svojim ušima ne želite švedski stol za bakterije

Slušalice, ako ih ne stilizirate redovno u uhu mogu kreirati raskošnu gozbu za mnoge bakterije.

Da spriječite infekciju, dovoljna je samo jedna stvar. Česta upotreba slušalica, doista povećava populaciju bakterija u uhu, uglavnom različitih sojeva stafilokoka, česte kožne bakterije, potvrdile su razna istraživanja.

Bakterije koje se razmnožavaju u vašem uhu, dok slušate muziku i podcaste su one koje tamo normalno žive, a vaše je uho dobro opremljeno da se s njima nosi. Nekoliko je istraživanja sugerisalo da stalno umetanje i uklanjanje uložaka za uši ili čepića za uši može povećati rizik od ogrebotina na koži, koje omogućavaju štetnim bakterijama da uđu i izazovu infekcije, ali za to još nema čvrstih dokaza.

Ipak, kao ozbiljan oblik prevencije tih problema, ne zaboravite redovno strelizirati svoje slušalice.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE