SUTRA NA VIJEĆU MINISTARA BIH PRVI TEST ZA KOALICIJU! MEHMEDOVIĆ: POKUŠAT ĆE NAĆI RJEŠENJE, MAKAR NA ŠTETU BIH!

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u državnom parlamentu, rekao je kako projekt 'Otvoreni Balkan' zapravo projekt 'Velike Srbije'.

– Odobravanje odnosno izgradnja pozitivnog političkog ambijenta je razlog za raniji stav SDA, kazao je Mehmedović odgovarajući na pitaje voditelja zbog čega toj stranci ranije nije smetao stav nove vlasti.

-Vrlo je opasno ulaziti u političke projekte u kojima bi Srbija imala potpunu dominaciju, kazao je Mehmedović.

– Smatram da je „Otvoreni Balkan“ veoma veliki rizik i da bi Srbija pokušala ostvariti neke svoje ciljeve, poručio je Mehmedović, koji je komentirao i odgovor visokog predstavnika Christiana Schmidta poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

– Schmidt je pokušao reisa Kavazovića uvući u politički glib, svjedoci smo da unatrag deset godina imamo antidržavnu politiku od strane gospidina Milorada Dodika i Dragana Čovića i to nije problem Schmidtu, nego neka tamo izjava reisa Kavazovića. To je njegov stav i ima pravo na to. Mi u BiH imamo problem odnosa visokog predstavnika prema jednom čitavom narodu. On svojim izvještajem u UN-u utiče da se etnički odnosi u BiH cementiraju, kazao je Mehmedović.

Kako kaže, već ćemo sutra na sjednici Vijeća ministara BiH imati prvi test da li će „ta nova parlamentarna većina imati saglasnost oko istočne i južne interkonekcije“.

– Ako padnu na tom ispitu, imat ćemo dodatno političko usložnjavanje, što nije pozitivan ambijent… Mislim da će pokušati naći političko rješenje, makar na štetu BiH- jasno je rekao Mehmedović.

Trojka je popustljiva prema HDZ-u i SNSD-u, smatra on.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE