SVI KRITIKUJU MAMU: MAJKA PRODALA KARTE ZA KONCERT JEDNOG DJETETA DA BI DRUGOM KUPILA CIPELE

Nerijetko se dešava da mladi usljed nedostatka prave osobe za razgovor svoje probleme iznose na društvenim mrežama.

Na Redditu se jedna tinejdžerka požalila kako je njena majka karte za koncert prodala kako bi sinu s cerebralnom paralizom mogla kupiti novi par cipela.

  • Sebi i svom dečku sam vlastitim novcem kupila karte za nadolazeći koncert benda My Chemical Romance koji slušam od sedme godine. Ovaj koncert mi je bio stvarno važan jer je nastup već dva puta odgođen. Stvarno sam ih htjela vidjeti uživo – napisala je.

Međutim, detalji koje je iznijela dodatno su izazvali teške komentare na račun majke.

Njezin osmogodišnji brat Jack ima cerebralnu paralizu pa mora nositi posebne cipele zbog glomaznih ortoza za gležanj i stopalo. Jedina vrsta cipela koje njezin brat voli je prilično skupa, a njezina mama nije imala novca jer se upravo vratila s odmora i kupila si karte za koncert Eda Sheerana.

UMJESTO DA PRODA SVOJE, PRODALA KĆERKINE ULAZNICE

  • Počela je govoriti o prodaji ulaznica, mislila sam da govori o svojima. Prevarila sam se. Prodala je moju i to za duplo veću cijenu nego što sam je platila – pojasnila je djevojka te dodala da je koncert rasprodan i ne zna hoće li ikada više imati prilike vidjeti nastup omiljenog benda uživo.

Zbog cijelog slučaja tinejdžerka je odlučila spakirati stvari i otići dečku a njegovi roditelji su to prihvatili, s druge strane majka je smatra nerazumnom i da pretjeruje.

Shutterstock

KRITIKE

Njenu objavu komentiralo je više od 1800 korisnika koji su, većinom, kritikovali njezinu majku koja je prodala karte koje uopće nisu bile njezine.

“Nisi pogriješila. Jesi li pitala mamu zašto nije prodala svoje karte. Tražio bih novac od nje”, “Budući da joj ne možeš vjerovati, s pravom si iselila”, “Nije loša majka jer brine za 8-godišnje dijete, ali možda ima pogrešno posložene prioriteta ako si može priuštiti odmor, a kćeri mora prodati karte za koncert kako bi drugom djetetu kupila cipele”, pisali su.

Inače, cipele za osobe s cerebralnom paralizom imaju patentni zatvarač koji otvara stražnji dio cipele, što olakšava uvlačenje i izvlačenje stopala. Također ne zahtijevaju vezivanje, ali su skuplje od običnih.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČEH ZAUSTAVIO NADALA: NIŠTA OD SPEKTAKLA U ČETVRTFINALU

0
Češki teniser Jirži Lehečka moći će prepričavati kako je pobijedio jednog od najboljih tenisera svih vremena Rafaela Nadala.