TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: KAKO DA OD JEDNOG JAJETA NAPRAVITE OMLET ZA ČETIRI OSOBE

Čine nas sitima i uživamo u raznovrsnosti načina za njihovu pripremu. Ali nekada nam ove osnovne namirnice ponestane, a nismo planirali da idemo u kupovinu u datom trenutku.

U tom slučaju, preskačemo da jedemo jaja i pripremimo nešto drugo za doručak. Što je u redu, i češći scenario nego ne. Ali imamo rešenje i za ove stvari. Uz trik iskusnih domaćica spremit ćete savršeni omlet.

One primjenjuju trik uz pomoću kojeg od jednog jajeta možete da napravite obrok za četvero.

Umutite jaje viljuškom, a zatim sipajte malo mlijeka i dodajte dvije kašike brašna. Sve to sjedinite i to tako da ne bude grudvica. Nakon toga joj dodajte dvije-tri kašike vode, jer omlet ne bi trebalo da bude gust i na kraju so, prenosi najzena.rs.

Sve dobro promiješajte još jednom, tiganj zagrijte na srednjoj vatri i sipajte ulje u njega. Za intenzivniji ukus jaja pržite na puteru. Smjesu sipajte i ispržite.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

FATAH I HAMAS DOGOVORILI OBNOVU ZAJEDNIČKIH KOMISIJA

0
Palestinski pokreti otpora Fatah i Hamas dogovorili su se da zauzmu zajednički stav protiv izraelskih napada na Pojas Gaze i da ponovo aktiviraju zajedničke komisije.