U KONJICU SE POSVAĐALI DODIK I HELEZ!

Za sastanak u Konjicu, na kojem učestvuju delegacije stranaka trojke, SNSD-a i HDZ-a očekivalo se da bude težak.

Kao što se može pretpostaviti, sastankom dominira pitanje zakona o neprovođenju odluke Ustavnog suda BiH, kojeg je donijela Narodna skupština RS, u “režiji” Milorada Dodika.

Međutim, kako smo uspjeli saznati, na sastanku pljušte uvrede, a najdalje su u vrijeđanju otišli ministar odbrane BiH Zukan Helez i predsjednik RS-a Milorad Dodik. Naime, Dodik je, kako smo uspjeli saznati, poručio Helezu da ne prijeti, vjerovatno aludirajući na nedavnu ministrovu izjavu kako bi povodom usvajanja zakona u NSRS trebali reagovati međunarodna zajednica i OHR. Zukan je tada izjavio da, ako oni ne učine ništa, postoji i plan B.

U RS-u je ova izjava shvaćena kao direktna prijetnja oružjem, te je, vjerovatno, Dodik u tom kontekstu rekao Helezu da ne prijeti. Međutim, Helez je Dodika nakon toga nazvao majmunom.

– Idi u p…u materinu, uzvratio je navodno Dodik.

Za sada nema informacija kako je nakon ovakvog “čašćavanja” nastavljen sastanak i ko je i kako prekinuo ovaj sukob.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TRUMP OPTUŽIO BIDENA DA JE BIO DROGIRAN TOKOM GODIŠNJIH GOVORA O...

0
Bivši američki predsjednik Donald Trump optužio je svojeg suparnika, predsjednika Joea Bidena da je bio drogiran tokom godišnjih govora o stanju nacije.