U NASTAVKU AKCIJE ‘PILOT’ UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine danas su u nastavku operativne akcije "Pilot", na području Tuzle uhapsili jednu osobu.

Ova osoba je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i zelenaštvo, propisana Krivičnim zakonom bh. entiteta RS.

Uhapšeni je sproveden u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Ilustracija

Policijski službenici SIPA-e jučer su realizovali operativnu akciju “Pilot”, na 14 lokacija, pri čemu je uhapšeno sedam osoba.

  • Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto tri kilograma i 600 grama opojne droge marihuana, 55 grama opojne droge kokain, oko 10.000 KM, dvije puške, tri ručne bombe, 454 komada municije, osam mobilnih telefona kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku – saopćeno je u utorak iz SIPA-e.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ERDOGAN: TURSKA JE ZAUSTAVILA TRGOVINU S IZRAELOM

0
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da Turska ne može ostati samo nijemi posmatrač izraelskih napada na nevine palestinske civile i da je obustavila trgovinske odnose s Izraelom u iznosu od 9,5 milijardi dolara.