U TOKU REALIZACIJA ČETVRTOG PROJEKTA GRADA KONJICA I ORGANIZACIJE MUSLIM AID

Nakon što su krajem juna gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i direktorica organizacije Muslim Aid Edina Šehić Saliji potpisali ugovor o realizaciji još jednog zajedničkog projekta socio-ekonomskog osnaživanja stanovništva, te nakon okončane procedure javnog poziva, danas je potpisivanjem ugovora s korisnicima završen administrativni dio projekta u okviru kojeg će 20 Konjičana, koji se bave poljoprivredom, dobiti steone junice.

Za projekt vrijedan 115.000 KM, u kojem Grad Konjic participira s 50 posto sredstava, Muslim Aid sa 30 posto, a korisnici s 20 posto, prijavilo se više od 50 aplikanata, od kojih je komisija nakon provedene procedure javnog poziva odabrala 20 korisnika, navodi se u saopćenju Grada Konjica.

  • Raduje činjenica da je interes za ovaj projekt bio veliki i da upravo ljudi koji žive u ruralnim područjima, a bave se poljoprivredom žele proširivati svoja gazdinstva i na taj način stvoriti što bolje uvjete za život svojih obitelji, što nam je ustvari i bio cilj – kazao je Ćatić.

Direktorica Muslim Aida Edina Šehić Saliji naglasila je kako su u suradnji s Gradskom upravom Konjic uspješno realizirala već četvrti projekt.

  • Do sada smo realizirali dva projekta podrške plasteničkoj proizvodnji i jedan kroz dodjelu steonih junica, i s obzirom da smo uvidjeli da to daje pozitivne rezultate i da postoji interes ove godine smo obnovili isti projekt socio-ekonomskog oporavka ruralnog stanovništva, koji privodimo kraju – rekla je Šehić Saliji.

Osman Bajić iz sela Dudle, koji se bavi proizvodnjom mliječnih proizvoda na tradicionalan način, odnosno proizvodnjom sira iz mijeha, ovim projektom želi da uz postojeće četiri krave gazdinstvo proširi novim grlima, kako bi time povećao kapacitet proizvodnje, jer, kako navodi, ima redovne kupce i ne brine za plasman proizvoda.

  • Sela se gase, malo nas je ostalo tu da živimo, zato šta se god čovjeku pomogne da lakše živi i radi, vrijedno je i zahvalni smo na tome – poručio je Bajić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

REISUL-ULEMA KAVAZOVIĆ U ZENICI: VAKUFI SU VELIKA ODGOVORNOST, ALI I VELIKA...

0
Danas je veliki dan za cijelu Bosnu i Hercegovinu i njene dobronamjerne ljude - izjavio je reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, obraćajući se brojnim zvanicima i gostima na svečanosti povodom otvaranja Islamskog centra "Sultan Ahmed" Zenica.